Masennuksen hoitoon ja ehkäisyyn monipuolisuutta

24.10.2019

Täydentäviä hoitomuotoja on käytettävä nykyistä enemmän masennuksen hoitoon ja mielenterveysongelmien ehkäisyyn. Ne ovat lääkketömiä eivätkä aiheuta riippuvuutta, kuten masennuslääkkeet. 

Masennusta hoidetaan nykyään lääkkeilla ja pitkillä psykoterapioilla, joita saa vain pieni osa tarvitsijoista. Puoli miljoona suomalaista syö masennuslääkkeitä, monet jopa vuosikausia. Jos yrittää lopettaa, hankalat vieroitusoireet voivat estää yrityksen.

- Psykiatrien ammattikunta ei tunnusta masennuslääkkeistä johtuvien vieroitusoireiden olemassaoloa, sanoo 20 vuotta masennuslääkkeitä syönyt SOILI TAKKALA. Hän yritti useaan kertaan lopettaa, mutta vieroitusoireiden vuoksi joutui aina uudestaan jatkamaan lääkitystä, vaikka ei enää ollut masentunut. Lääkärit pitivät vieroitusoireita masennuksen uusiutumisena! Ja niin lääkekierre jatkui ja jatkui.

Se jatkui siihen saakka kunnes Soili Takkala itse tuli vakuuttuneeksi, että kyse oli todellakin vieroitusoireista. Luettuaan AKU KOPAKKALAN kirjoittaman tietokirjan ”Masennus. Suuri serotoniinihuijaus” hän päätti lopettaa vähitellen, erittäin hitaasti lääkkeet, koska ne vaikeuttivat hänen elämäänsä, latistivat tunteita ja veivät keskittymiskykyä. Ja hän onnistui.

Nyt hän auttaa kohtalotovereitaan vetämällä vertaisryhmää ja tekee aiheesta akateemista tutkimusta. Pro gradu tutkimus ”MIELTÄ VAILLA. Karsiva materialismi ja masennuksen välittäjäaineteoria” valmistui viime keväänä.

Nyt kannattaa allekirjoittaa tämä kansalaisaloite.

Näin voit vaikuttaa siihen, että äsken eduskuntaan viety kansalaisaloite mielenterveysongelmien hoidon monipuolistamisesta saa tukea. Me kannatamme muidenkin hoitojen kuin ainoastaan lääkkeiden ja psykoterapioiden soveltamista masennuksen hoidossa. Palveluvalikoimaa on laajennettava. Masentuneelle on annettava vapaus valita, käyttääkö hän yhtä tai useampaa apukeinoa samanaikaisesti. Näin tarjotaan parempia keinoja selviytyä kärsimyksestään ja tervehtyä.

Täydentävien hoitojen (esimerkiksi akupunktion, musiikkiterapian ja joogan) hyödyistä masennusoireiden lievittämisessä on mm. Yhdysvaltain kansallisen terveysinstituutin kokoamaa tutkimustietoa. Monista kosketus- ja manipulaatiohoidoista sekä taideterapioista ja rentoutusmenetelmistä ja niiden hyödyistä on myös tutkimusnäyttöä. Tämä tieto on koottava.

Lääkkeettömiä täydentäviä hoitoja on käytettävä kansalaisten parhaaksi. Puolet työkyvyttömyystapauksista johtuu mielenterveysongelmista.

Soili Takkala on kokenut, että masennuslääkkeet saattavat aiheuttaa vakavia vieroitusoireita. Täydentävät hoidot eivät niitä aiheuta.

Muutosta tarvitaan nopeasti. Toimi ja kannata aloitetta.

Katso Soili Takkalan haastattelu 23.10.2019 MTV Uutisissa. 

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/soili-jätti-gradunsa-kesken-masennuksen-vuoksi-ja-jäi-lääkekoukkuun-20-vuodeksi-–-lopettamisen-jälkeiset-oireilut-tulkittiin-väärin-ja-suositeltiin-pysyvää-lääkitystä-ei-varoitettu-sanallakaan/ar-AAJezbO?ocid=spartanntp